Beste media opnieuw uitgevonden internetberoemdheid | Wereldzaken | postguam.com – De Guam Daily Post

Beste media opnieuw uitgevonden internetberoemdheid |  Wereldzaken |  postguam.com - De Guam Daily Post

Toen Pia Baroncini, een influencer en creatief directeur van het modelabel LPA, aan het begin van de pandemie in 2020 besloot een podcast te lanceren, was er maar één bedrijf dat ze als partner wilde: Dear Media. “Het vermogen van Dear Media om te begrijpen dat de podcast-host een maker is en vanuit die hoek geld te verdienen, is echt de grootste aantrekkingskracht”, zei ze.

Nu, twee jaar later, beschouwt ze haar podcast “Everything is Best” – waarin ze gesprekken biedt over onderwerpen als ouderschap, zwangerschap, financiële planning, entertainment – als een groot succes. Ze crediteert haar samenwerking met Dear Media.

Sinds de lancering in 2018 is Dear Media stilletjes uitgegroeid tot een van de meest prominente namen in de vrouwenmedia. De socialemediakanalen van het podcastnetwerk bereiken een gezamenlijk publiek van meer dan 120 miljoen. De shows van Dear Media werden in 2022 meer dan 200 miljoen keer gedownload en het bedrijf heeft meer dan 50 lijnen met influencer-merchandise gelanceerd en de jaarlijkse omzet in elk van de afgelopen vier jaar verdubbeld.

Het merk is alomtegenwoordig geworden in vrouwenruimtes online. Het is moeilijk om door TikTok of Instagram te scrollen zonder een Dear Media podcast-videoclip te zien. “Je ziet een clip op TikTok en je weet meteen dat het Dear Media is”, zegt TikTok-ster Corporate Natalie, die bijna een half miljoen volgers op de app heeft.

Podcasting zal naar verwachting in 2028 een industrie van $ 94,88 miljard zijn, en grote spelers, waaronder Spotify en Apple, hebben een hele reeks spraakmakende, exclusieve shows verworven of in opdracht gegeven. En de groei van platforms zoals Anchor, waarmee iedereen een podcast kan maken, heeft geleid tot een vloedgolf van shows van eigen bodem. Maar nu de economie krimpt en deze mediasector begint aan wat de podcastcriticus en analist Nicholas Quah een ‘podcastwinter’ noemt, wordt de concurrentie hevig. Dat is waar Dear Media om de hoek komt kijken.

“[There’s] over het algemeen een gevoel van pessimisme in de podcastbusiness’, zei hij. De grote vraag van een netwerk van die omvang is of ze de downloads hebben.” Dit betekent dat Dear Media, om te overleven, shows moet blijven produceren en zijn publiek moet uitbreiden.

Dear Media lijkt een winnende formule te hebben aangeboord: podcasts gebruiken als springplank voor vrouwelijke influencers om miljoenenmerken op te bouwen. Het Dear Media-netwerk biedt onderdak aan 63 shows, voornamelijk chatshows (waar gastheren en gasten vrijblijvende gesprekken voeren) en er zijn er nog tientallen in ontwikkeling, en brengt voortdurend nieuw talent aan. De populaire reeks shows omvat ‘Not Skinny But Not Fat’, een popcultuurshow gepresenteerd door de influencer Amanda Hirsch, ‘Back to the Beach’, gepresenteerd door de reality-tv-sterren Kristin Cavallari en Stephen Colletti, die beiden de hoofdrol speelden in de MTV-show ‘Laguna Beach’ en ‘Absolutely Not’, een komische podcast gepresenteerd door actrice en komiek Heather McMahan.

“Ze hebben een netwerk van machtige vrouwen gecreëerd die allemaal heel interessante kanalen hebben”, zei Baroncini. “… We doen allemaal voortdurend pod-swaps met elkaar.”

Vorig jaar lanceerde Dear Media zijn eerste gelimiteerde serie, “Summer of Gold”, gehost door de gepensioneerde kunstschaatsster Michelle Kwan en gecoproduceerd met Togethxr, een sportmediabedrijf voor vrouwen. Het vertelt de mondelinge geschiedenis van de Olympische Spelen van 1996, toen de damessportteams goud wonnen. En dit jaar introduceerde het netwerk ook zijn eerste fictieshow, genaamd “Bone, Marry, Bury”, met Sarah Hyland, over romantiek en moord. Dear Media heeft ook een show aangekondigd met de “Black-ish” ster Tracee Ellis Ross genaamd “I Am America.” Het bevat verhalen die alledaagse Amerikanen onder de aandacht brengen en ‘overstijgen'[s] alle divisies die we in dit land hebben”, luidt een aankondiging voor de show.

Hoewel Dear Media er zelf in is geslaagd om buiten het online drama te blijven dat vaak synoniem is met de influencer-industrie, is het controversieel talent niet uit de weg gegaan. In oktober rekruteerde het bedrijf Claudia Oshry en Jackie Oshry Weinreb, dochters van de extreemrechtse Pamela Geller, om een ​​show te hosten, ondanks het feit dat Claudia Oshry verwikkeld was in terugslag vanwege het aanhangen van opvattingen die vergelijkbaar zijn met die van haar moeder, zoals herhaaldelijk racistische opmerkingen maken en bagatelliseren. de pandemie van het coronavirus.

Dear Media is opgericht als een joint venture tussen de ondernemer Michael Bosstick, die de CEO van het bedrijf is, en Raina Penchansky, de oprichter van Digital Brand Architects (DBA), het toonaangevende bedrijf voor het beheer van lifestyle-influencers, dat makers van sociale media helpt geld te verdienen en hun merken uitbreiden. Het primaat van DBA in het veld werd versterkt toen de beheermaatschappij in 2019 werd overgenomen door United Talent Agency.

Het bedrijf kwam tot bloei nadat Michael Bosstick en zijn vrouw, Lauryn Bosstick, een enorm populaire lifestyle-beïnvloeder bekend onder haar naam, @theskinnyconfidential, een succesvolle podcast produceerden, gebouwd op haar merk genaamd “The Skinny Confidential Him & Her.” De show bevatte openhartige gesprekken met ondernemers, makers van inhoud en auteurs.

Hoewel hun show een succes was – de Bossticks hebben meer dan 500 afleveringen geproduceerd, hebben in zes jaar tijd nooit een aflevering per week gemist en meer dan 150 miljoen downloads verzameld – hadden ze moeite een podcastnetwerk te vinden. Ze hadden niet het gevoel dat een van de toonaangevende netwerken hen serieus nam of geïnteresseerd was in het bedienen van een voornamelijk vrouwelijk publiek.

De Bossticks erkenden dat talloze invloedrijke vrouwen met enorme online volgers, waaronder makers van lifestyle-inhoud, realitysterren en ondernemers, podcasts wilden starten, maar werden ontslagen of sterk ondergewaardeerd werden door de door mannen gedomineerde podcast-industrie. Dus werkten ze samen met Penchansky, wiens bedrijf een record had van samenwerking met grote vrouwelijke makers van inhoud, en Dear Media was geboren.

“Op dat moment realiseerden we ons hoeveel andere op vrouwen gerichte shows ook niet de aandacht of middelen kregen die ze verdienden”, zei Michael Bosstick. “De hitlijsten van grote podcastplatforms werden allemaal door mannen gedomineerd en er waren maar heel weinig vrouwen vertegenwoordigd op de manier die volgens ons allebei gepast was. We hadden samengewerkt met en gesproken met zoveel ongelooflijke vrouwen en dachten dat het tijd was om zelfs een beetje uit de hitlijsten.”

Wat Dear Media het meest inzag, was dat de media-industrie aan het verschuiven was van traditionele merken naar online makers. “Het idee om een ​​platform te bouwen door makers, voor makers, dat zich richt op vrouwelijk publiek dat op zoek is naar mogelijkheden die verder gaan dan alleen audio, was geboren”, zei Michael Bosstick.

Elk merk Dear Media spreekt een specifiek type vrouw of interesse aan. Dear Media-shows behandelen onderwerpen als mode, entertainment en popcultuurnieuws, dating, huwelijk, zwangerschap, de uitdagingen van het vrouw zijn op de werkplek, en meer. Het netwerk bevat weliswaar mannen, maar die spreken grotendeels het overwegend vrouwelijke publiek van het bedrijf aan.

“Consumenten zien Dear Media-podcasts als een hulpmiddel voor het echte leven”, zegt Siffat Haider, een influencer en de oprichter van het wellnessmerk Arrae, die “The Dream Bigger Podcast” host. “De [listener] vindt veel Dear Media-shows herkenbaar, ongeacht waar ze zich in hun leven bevinden. Of het nu gaat om ouderschapspodcasts of carrièrepodcasts, er zijn veel echte, levensechte toepassingen.”

“De hoop is dat je misschien naar Dear Media komt voor een comedyshow, maar dan besluit dat je ook een opvoedingsshow wilt horen. Of je komt naar een zakenshow en ontdekt dat je ook van een popcultuurshow houdt,” zei Michael Bosstick. “Ons doel is om een ​​aanbod te creëren dat breed genoeg is en dat iedereen kan aanspreken tijdens hun weken en dagen, maar ook tijdens verschillende stemmingen gedurende de week.”

In tegenstelling tot andere podcastbedrijven die generieke apparatuur en saaie studioruimtes hebben, heeft Dear Media Instagram- en YouTube-ready studioruimtes gebouwd in West Hollywood en Austin. De ruimtes zijn een hub geworden voor influencers en beroemdheden die binnenkomen als gasten of om hun eigen shows te hosten, gewoon om voor de microfoons van het merk Dear Media te zitten. Dear Media-branding wordt op de miniatuur van elke show aangebracht en de naam Dear Media wordt aan het begin van elke aflevering van elke show op het netwerk geroepen. Die branding heeft Dear Media in staat gesteld een niveau van naamsbekendheid te bereiken waar andere netwerken moeite mee hadden.

“Branding is iets dat op de voorgrond staat van elk zakelijk gesprek”, zegt Paige Port, president van Dear Media. “Hoe ziet het merk eruit op albumhoezen, in de studio, als het gaat om distributie. Het is iets dat echt herkenbaar is geworden, en als je content op andere platforms ziet, is het zo van: ‘Oh, dat is een Dear Media-show.’ “

Terwijl Dear Media podcasts gebruikt als lanceerplatform voor het talent waarmee het werkt, komt het succes van het netwerk voort uit het vermogen om influencers te helpen mini-media-imperiums om zich heen op te bouwen. “We beschouwen alle shows als merken op zichzelf, en als je ze als merken beschouwt in plaats van alleen audiokanalen, kun je zoveel meer doen”, zei Michael Bosstick, die mogelijkheden noemde zoals merchandise, live-evenementen, toeren, product lijnen, streaming en IP. “Dit is een focus die veel van onze concurrenten niet kunnen of willen koesteren.”

Voor het talent opent het werken met Dear Media mogelijkheden om inkomsten te genereren die niet vaak beschikbaar zijn in traditionele podcasting. “Waarom zou ik een willekeurige adverteerder op de podcast hebben die ik niet echt gebruik?” zei Baroncini. “Ik wilde werken met merken die deel uitmaken van mijn leven en naadloos kunnen integreren met mijn andere socialemediakanalen.”

Michael Bosstick is voorstander van gesponsorde afleveringen, waarbij gasten duizenden dollars betalen om in een show te verschijnen, vergelijkbaar met de manier waarop influencers gesponsorde inhoud voor merken op hun sociale feeds zouden produceren. De praktijk is gebruikelijk in de online creator-ruimte, maar bij podcasting gebeurt het traditioneel alleen achter de schermen. Bosstick zet het in de openbaarheid. Volgens Bloomberg News kost “The Skinny Confidential Him & Her Podcast” tussen de $ 20.000 en $ 40.000 per gesponsord interview. “We formuleren het altijd als: er zijn geen gespreksonderwerpen; je mag geen vragen stellen; het enige is dat alleen je merk wordt genoemd”, vertelde hij Bloomberg. En gesponsorde afleveringen zijn goed voor slechts 1 tot 3 procent van de totale programmering van Dear Media, zei hij.

Het bedrijf produceert ook consumentenproducten. Dear Media heeft The Skinny Confidential, het oorspronkelijke lifestyle-merk van Bosstick, en Woo More Play, een speelgoedbedrijf voor seksuele wellness, geïncubeerd. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in en geholpen om een ​​supplementmerk, een lijn van veganistisch en glutenvrij koekjesdeeg, een luchtbevochtigerbedrijf, een lijn van mousserende wijncocktails en een lijn van natuurlijke remedies te laten groeien. Het runt ook een bloeiend handelsbedrijf.

Chatshows blijven het brood en de boter van Dear Media, maar het bedrijf breidt snel uit naar nieuwe formats. In 2020 haalde Dear Media een Serie A-investering van $ 8 miljoen op en vertelde Forbes dat het bedrijf van plan was dat geld te gebruiken om zijn programmering uit te breiden. “We richten ons op het toevoegen van meer diversiteit, niet alleen in het soort vrouwen dat we vertegenwoordigen, maar ook in het soort inhoud”, zei Bosstick destijds.

In november introduceerde Dear Media “dailys”, stukken van vijf tot tien minuten gericht op het Dear Media-publiek. Port noemt ze “verteerbare, snackbare afleveringen waarmee mensen hun dag kunnen beginnen of eindigen”. Het bedrijf huurde een team in om zich op het product te concentreren.

“Je kunt luisteren terwijl je de afwas doet, de was opvouwt, je kunt wandelen of werken”, zei Port. “Het is inhoud die niet een groot deel van je dag in beslag neemt en kan worden toegevoegd aan programma’s waar je al naar luistert.”

Leave a Reply